Zapacita

 

Centrul comunitar Ghencea
     media: 5.00 din 2 voturi

Ieri seară am descoperit un loc deosebit: Centrul Comunitar Ghencea.
În curtea Bisericii Gârleni se ascunde o clădire drăguţă. Când te apropii de uşa de la intrare pare linişte. Când intri în holul dintre sala de mese şi bucătărie deja auzi ţipete, râsete, certuri, jocuri- toate copilăreşti.

Auzind zarva asta mi-am dat seama că trebuie să mă schimb urgent în spiriduş până nu apare vreun copil. O fată cu geacă portocalie tocmai se pregătea să plece. Am întrebat-o unde aş putea să îmi pun costumul şi m-a invitat în sala de mese. Era atât de entuziasmată când m-a văzut şi îmi spunea într-una "Vai ce-o să se bucure copiii! Ce frumos! Ce-o să se mai bucure. O să vezi că n-o să vrei să mai pleci. Ei sunt aşa de drăguuuţi"

Avea dreptate dar nici nu mi-am imaginat că o să am parte de primirea pe care mi-au oferit-o. După ce am devenit un spiriduş în toată regula, le-am bătut încet la uşă şi mi-am strecurat capul acoperit cu fesul roşu cu verde. Au început să ţipe şi au năvălit peste mine toţi 15. M-au luat în braţe, m-au pupat, m-au mângâiat.
Nici în visele mele cele mai frumoase, o întâlnire cu 15 copii nu arăta aşa.
Câţiva dintre ei mă cunoşteau deja de la librăria Humanitas unde ne-am întâlnit înainte de Crăciun. Mi-au dăruit o felicitare făcută chiar de ei.

Am revăzut-o pe Delia, febleţea mea, care în luna decembrie îmi dăruise un pui de crocodil pe jumătate ieşit dintr-un ou. I-am spus atunci că e mai frumoasă ca o păpuşă Barbie şi-mi menţin părerea. Are un păr blond deosebit, ochi albaştrii, mari, acoperiţi de gene negre şi dese, năsucul mic şi cârn, piele uşor bronzată şi un zâmbet care o să năucească multi băieţi. Cântă în limba engleză şi îşi lipeşte pe telefonul mobil inimioare cu sclipici pe care le primeşte de la "iubitul" ei.

Dani e un băieţel senzaţional. Ieri era ziua lui şi mă bucur aşa de mult că am putut să fiu alături de el. M-a servit cu bomboane cu căpşuni. E foarte deştept şi citeşte foarte mult. Ştie o mulţime de poveşti pe dinafară şi are tot felul de curiozităţi care mai de care mai dificile de satisfăcut:
- Spiriduşule, tu poţi să vezi viitorul?
- Spiriduşule, da Moş Crăciun a fost vreodată om rău?
- Da, Moş Crăciun are telefon?

Am fost aşa de prinsă de tot ce se întâmpla în jurul meu încât am şi uitat să scot aparatul şi să-i strâng la un loc măcar un minut.
Ne-am jucat cu baloane de modelat. Am făcut, căţei, flori şi săbii. Ne-am bătut cu săbiile până ne-au pocnit în mâini şi apoi ne-am bătut cu perne.

Voluntarii de la Vodafone au citit poveşti. Copiii s-au tăvălit de râs ascultând "Prostia Omenească". Spre final toţi au vrut să citească şi ei poveşti sau să spună poezii.
Am crezut că o să încep să plâng când un copil a recitat "Catelusul schiop" de Elena Farago. Când eram mică nu puteam să aud poezia asta fără să izbucnesc în plâns de la primul vers- "Eu am numai trei picioare".
Toţi copiii au fost de acord că nu e bine să loveşti animalele şi că de foarte multe ori un căţel poate să aibă sufletul mai bun decât un om.

Pe la 8 copiii şi-au pus ghiozdanele în spate, ne-am pupat şi a trebuit să ne luăm rămas bun. Chiar nu voiam să mai plec. I-am dăruit Deliei o scoică adunată de la Vadu şi m-am înroşit după ce am primit de la Vasile un desen grozav care mă înfăţişa pe mine. M-am schimbat cu greu de costumuş de spiriduş, n-aş fi vrut să se termine.

La final nu pot decât să spun că-i respect enorm pe oamenii care au grijă de aceşti copii pe timpul zilei. Totul este curat şi frumos decorat, bucătăria şi sala de mese sunt impecabile, copiii sunt fericiţi şi dezinvolţi. Spiritul lor competitiv este foarte dezvoltat, sunt comunicativi şi lipicioşi.

Puteţi citi mai multe despre centrul comunitar Ghencea aici, sau aici
Surse foto: www.cowshell.com, www.moviesmedia.ign.com


Tag-uri Technorati: , , ,


au comentat

  1. Diana -

    Cred ca e o binecuvantare sa petreci timpul cu ei. Suna asa de frumos cand povestesti despre acesti ingerasi. As dori sa pot face si eu ceva pentru cauza lor.


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
 
powered by
www.ABlog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare